RECEPTEN

Op zoek naar een heerlijk recept met vis? U vindt het hieronder.

1. Gegrilde tonijn met paprikasaus

2. Hollandse superbowl met haring

3. Zalm met spinazie en champignons in bladerdeeg.

4. Gegratineerde kabeljauw met akolei.

5. Makreel met witte bonen en bacon

6. Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel.

7. Zeebaars en papillotten met peterselie-botersaus.

8. Gevulde champignons met brado.

9. Zeebaarsfilet met mosterdglazuur.

10. Tong met korst van panko.

11. Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad.

12. Kabeljauw in tomatensaus

13. Kabeljauwhaasje in frisse en romige skyr-saus.

14. Garnalen met chorizo, chilipeper en peterselie.

15. Op de huid gebakken dorade met spaghetti en groenten

16. Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

17. Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus

18. Spaghetti fruit de mer met spinazie en gepofte tomaat

19. Mexicaanse fajita's met garnalen, paprika en ui

20. Hollandse garnalencocktail

21. Kabeljauwhaas uit de airfryer.

22. Roodbaarsfilet op kruidencouscous.

23.Broccolirijst met zalm.

24. Pastasalade met gerookte meerval(filet).

25. Zalmbonbon met tartaarsaus.

26. Broodje tonijnburger.

27.Zalm-vissticks met spinazie.

28. Forelpakketje uit de oven.

29. Asperges met zalm en bieslooksaus.

1. GEGRILDE TONIJN MET PAPRIKASAUS

Vis past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden. Voor iedereen en op elk moment. Denk vooral aan de tonijn!

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 30 minuten
Wat heb je nodig?
* 4 moten verse tonijn (à 150 g)
* 1 el balsamicoazijn
* 3 el olijfolie
* 1 pot geroosterde paprika’s
* 1 ui
* 1 teen knoflook, geperst
* 2 tl gedroogde oregano
* 100 ml medium dry sherry
* zout en peper, versgemalen
Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Tip: de sherry is te vervangen door witte wijn of een visbouillon.

2. HOLLANDSE SUPERBOWL MET HARING

Een gerecht wat helemaal hip en in is tegenwoordig, zijn de poké bowls. En een heerlijke variant hierop is de Hollandse superbowl. Heerlijk!

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 15 minuten
Wat heb je nodig?
* 2 tl geroosterde sesamzaadjes
* 1 rode biet
* 1 bosui
* 4 haringen
* 300gr ramen noedels
* 2 el sojasaus 
* 8 radijsjes
* 1 vel sushi nori (zeewier)
* 175 gr sojabonen (edamame, koelvers of in blik)
* 1 wortel
* Wellicht gember en wasabi

NB: als u zeewier wilt halen bij ons in de winkel, is het wijs om dit van te voren te bestellen.
 

3. ZALM MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS IN BLADERDEEG

Als je iets langer de tijd hebt om jezelf iets lekkers te gunnen, probeer dit dan eens!

Een heerlijk hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd +/- 35 minuten
Wat heb je nodig?
* 2 moten zalm, vel er even af halen
* 2 blokjes visbouillon 
* 4 el boter en/of olie
* 600 g spinazie
* 400 g champignons, in plakjes gesneden
* 1 teen knoflook
* 2 rollen bladerdeeg
* 1 ei, losgeklopt
* peper en zout, naar eigen smaak

Geniet! 

4. GEGRATINEERDE KABELJAUW MET AIOLIE

Een lekker recept gemaakt met de welbekende kabeljauw!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 30 minuten

* 600 g kabeljauwfilet

* 4 ansjovisfilets

* 3 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries)

* 1 teentje knoflook

* 1 tl citroenrasp

* 1 el citroensap

* 6 el olijfolie

* 75 g oudbakken wit broodkruim

* 1 teentje knoflook

* 4 el mayonaise

* 2 el crème fraîche

* peper en zout

U kunt kabeljauw bij ons vers op het ijs vinden.

Wat we ook doen is kabeljauw vers en luchtdicht sealen en deze in de vriezer leggen. Makkelijk om (lang) te bewaren én lekker!

5. MAKREEL MET WITTE BONEN EN BACON

Diegene die het hebben geproefd, zijn er echt heel lyrisch over. Makreel met witte bonen en bacon. Hartstikke simpel om te maken en zo klaar!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/-15minuten

Wat heb je nodig?

* 4makreelfilets

* 100g bacon

* 2 teentjes knoflook, fijngehakt

* 1/2 tl chilivlokken

* 1 pot witte bonen (+/-750g)

* olijfolie

* peper en zout

NB: Natuurlijk haal je de makreelfilets bij de Visfuik. Maar de bacon is altijd het lekkerst bij onze lokale keurslager.

Eet smakelijk!

6. ROZE SALADE MET BIET, ROODLOF EN GESTOOMDE MAKREEL

Makreel.

Een schoolvoorbeeld van goede vis, want: vol goede vetten. Omdat-ie van zichzelf zoveel smaak heeft, heeft makreel verder niet zoveel nodig. Gerookt doet-ie het goed op een broodje, in een sandwich of salade. Of verwerk 'm in de pasta of een ovenschotel. Stomen kun je deze vette zwemmer trouwens ook. Of barbecueën: lekker!

Voor 4 porties:

Bereidingstijd +/- 20 minuten

Wat heb je nodig?

* 600 g rode bieten of evt voorgekookte bieten

* 2 Elstars of andere appels, in blokjes

* 1 scheutje olijfolie

* 1 klontje boter

* 4 el. zure room

* 8 takjes dille, fijngehakt

* 2 stronkjes roodlof

* 400 g gestoomde of gerookte makreel(filet)

* 1 el. kappertjes

* shio purple cress, ter garnering

NB: In de winkel ligt ook makreelfilet met een pepertje, wat nog extra smaak (kan) geven aan het geheel!

7. ZEEBAARS EN PAPILLOTTEN MET PETERSELIE-BOTERSAUS

Een supersimpel gerecht voor in de oven. Je kunt het gerecht in 1 pakketje maken of verdelen over 4 papillotten zodat iedereen er een op zijn bord krijgt. 

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 30min + 15min oven.
Wat heb je nodig?
* 800gr zeebaarsfilet
* 1 citroen
* 4 + 1 tenen knoflook
* 100gr zongedroogde tomaten
* 1 venkel
* 1 winterpeen
* 2 rode pepertjes
* 4 takjes tijm
* 1 sjalot
* 250gr boter
* 1 bosje peterselie
* 12 kerstomaatjes
* 50 ml olijfolie
* zout en peper
* aardappelpure, voor erbij.

Tip: Vervang eventueel de pepertjes voor de smaakvolle sambal van de Heeren van Pedis. Die is dan ook direct lekker om over de makreel te doen! Te vinden bij de conserven in de winkel

8. GEVULDE  CHAMPIGNONS MET BRADO

Ben jij al bekend met de traditionele Brado's? Een brado is een koud gerookte haring. Deze heerlijke haring variant is uitermate geschikt als een lekker hapje op welk moment dan ook. Wij hebben nu gekozen voor een warm gerecht met Brado, geschikt voor lunch of als hoofdgerecht!

Voor 2 personen
Bereidingstijd +/- 15minuten 
(Update: na wat terugkoppeling van onze klanten is dit eerder +/-30minuten)
* 200 g bradofilet (gerookte haring) ontveld en in blokjes
* 8 grote champignons
* 1 grote rode ui
* 2 teentjes knoflook
* 100 g boter
* 5 cl Corenwyn (optioneel)
* 2 dl room
* zwarte peper

Voor de vinaigrette:
* Verse peterselie
* 1 dl notenolie
* 5 cl witte wijnazijn
* 3 cl Corenwyn
* 3 g bruine basterdsuiker

Succes en eet smakelijk!

9. ZEEBAARSFILET MET MOSTERDGLAZUUR

Zeebaars is een veelzijdige vis waar je veel mee kunt doen: stomen, bakken, grillen en zelfs rauw eten. De combinatie van de vis met de mosterd, citroensap en suiker is echt verrukkelijk. Wij hebben het gegeten in combinatie met een flespompoen in schijfjes gesneden vanuit de oven en krieltjes, een echte aanrader!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 25 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 zeebaarsfilets met huid

* zwarte peper, versgemalen

* zeezout, gemalen

* 2 el olijfolie

* 2 el grove mosterd

* 2 el citroensap

* 1 el verse dille, gehakt

* 1 el bruine basterdsuiker

* enkele takjes trostomaten, tomaten ingekruist


optioneel:

* 1 flespompoen

* pondje krieltjes

10. TONG MET KORST VAN PANKO

Supersnel een supersmaakvolle sensatie op tafel. En absoluut niet moeilijk om te bereiden!

Voor 4 personen

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 sliptongen

* 8 el bloem

* 1 ei, losgeklopt met 1 el water

* 75 gram panko (Japans broodkruim)

* zonnebloemolie om min te bakken

* peper en zout

* andere smaakvolle ingrediënten die door de panko zouden kunnen.

NB: Een heerlijk gerecht om samen met een zoete aardappel vanuit de oven te serveren.

Geniet ervan!

11. GEROOSTERDE ROODBAARSFILET MET SESAMZAAD

Dit keer hebben we de roodbaars mee de keuken in genomen. Op zichzelf al een lekker smaakvolle vis. Maar met dit eenvoudig recept erbij, is het al helemaal een heerlijke maaltijd. 

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 30minuten
Wat heb je nodig?
* 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
* 2 eetlepel sojasaus
* 1 kleine rode ui
* 10 g bieslook
* 2 eetlepels oosterse chilisaus
* 2 el (roerbak) olie
* 1 volle eetlepel sesamzaadjes
Optioneel
* rijst 
* (blokjes)perzik
* paprika
* bosui ​

12. KABELJAUW IN TOMATENSAUS

Vis op tafel! Het is gezond en supermakkelijk om te maken. Dit keer hebben we ons gericht op dit pareltje van een recept. Neem deze kabeljauw in tomatensaus. Je hebt slechts één pan nodig. Het is een kwestie van lekkere dingen bij elkaar gooien, even wachten en klaar ben je. Met wat geroosterde aardappeltjes (of pasta) en een frisse salade heb je een prima maaltijd voor de dag.

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 25 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 moten kabeljauw (à 200 gr)

* 400 gr tomatenblokjes(uit blik) of saus

* 4 st. ansjovis

* 2 teentjes knoflook

* 1 ui

* 200 gr cherrytomaatjes

* 50 gr zwarte olijven zonder pit

* Takje verse oregano

* Takje verse tijm

* Peper en zout

* Olijfolie

Optioneel:

* Mozzarella

* Courgette

13. KABELJAUWHAASJE IN FRISSE EN ROMIGE SKYR-SAUS

Een heerlijke saus op basis van Skyr

We serveren het kabeljauwhaasje met een frisse en romige saus van skyr en specerijen. In het recept vind je bovendien een eenvoudige truc om het delicate kabeljauwhaasje extra glans mee te geven. Het oog wil tenslotte ook wat. Verder kun je je met de garnering helemaal uitleven. Het kabeljauwhaasje kun je vervolgens serveren met rijst, aardappelen of pasta. Wat jij lekker vindt!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 40 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 kabeljauwhaasjes

* 1 ui, fijn gesnipperd 

* 100ml witte wijn

* 150 ml room 

* 3 koffielepels kappertjes

* 1 takje tijm, geritst

* 1 laurierblad

* 5 eetlepels skyr

* 1 eetlepel roomboter

* peterselie

* zout en peper

​​

14. GARNALEN MET CHORIZO, CHILIPEPER EN PETERSELIE.

Phoe, dit snelle gerecht brengt je direct terug op vakantiebestemming. En dan hebben we het niet over wintersport.... Dit simpel, maar doch overheerlijke recept is een verrijking voor elke tafel. En ja, met chorizo . Vis en vlees kunnen namelijk in menig gerecht uitstekend gecombineerd worden.

Dit gerecht heb ik gemaakt met de sambal van de www.deheerenvanpedis.nl ipv chilivlokken, nog smaakvoller!

Succes! www.visfuik.nl

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 150 gr rauwe chorizo in plakjes van 1 cm

* 1 el extra vergine olijfolie

* 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

* 400 gram grote rauwe garnalen, gevlinderd

* 1 potje sambal van de Heeren van Pedis of 1tl chilivlokken

* 1 citroen, sap en rasp

* 2 el fijngehakte bladpeterselie

Optioneel:

* versgebakken brood

* 2 citroenen, gehalveerd en op de snijkanten gegrild

15. OP DE HUID GEBAKKEN DORADE MET SPAGHETTI EN GROENTEN

Dorade! Welbekend in menig keuken, maar toch in onze ogen wat onderschat. Deze vis heeft zoveel mogelijkheden om het tot een succesverhaal te maken aan de etenstafel. Dit gerecht heeft ons ieder geval een fijn moment van dineren gegeven.

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen

Bereidingstijd +/-20 minuten

* 4 doradefilets

* 1 winterwortel

* 1 courgette

* 2 el olijfolie

* 50 gram boter

* 50 gram bloem

* 200 gram melk

* scheutje room

* 2 el grove mosterd

* peper en zout

16.SPAGHETTI MET HOLLANDSE GARNALEN, VENKEL EN DILLE

De Hollandse garnaal. Dit bejubelde beestje is op meerdere manieren gebruiken. Wij hebben ditmaal een recept gekozen waarbij de garnaal echt zijn toegevoegde waarde kan doen gelden. En vooral met de Hollandse garnalen die bij ons in het schap liggen, is het echt zalig. Deze zijn in de Noordzee gevangen en worden direct verwerkt. Dus niet eerst ingevroren en buiten Europa gepeld om dan weer terug te mogen komen op Nederlandse bodem.

We zijn er echt enthousiast over!

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Voor 4 personen

* 200 g Hollandse garnalen

*350 g spagetti

* 1 sjalotje, gesnipperd

* 1 venkel

* Handje fijngesneden dille

* (Olijf)olie

17. OP DE HUID GEBAKKEN KABELJAUW MET ZACHTE BOTERSAUS

We hebben al vaker een recept met kabeljauw laten zien, en deze zal ook vast en zeker niet de laatste keer zijn. Kabeljauw is zo ontzettend makkelijk om allerlei gerechten mee te creëeren. Gezond en lekker! Dit keer Kabeljauw met botersaus, een fijn klassiek gerecht.

Voor 4 personen

Bereidingstijd -30minuten

Wat heb je nodig?

* 4 stukken kabeljauw met huid

* 300 gram sperziebonen

* Bloem

Voor de botersaus

* 2x20gram boter

* 20 gram bloem

* 250ml bouillon

* zout en peper

Voor de puree

* 500gram kruimige aardappelen

* boter

* 100ml melk

* nootmuskaat

* zout en peper

18. SPAGHETTI FRUIT DE MER MET SPINAZIE EN GEPOFTE TOMAAT

Fruits de mer begint merkbaar bij ons in populariteit te stijgen, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen eigenlijk voor onze spreekwoordelijke deur worden gevangen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat daarom de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden dus allemaal uit onze eigen Noordzee gevangen.

De variant die wij hebben geprobeerd is zeker eentje om te benoemen, fruit de mer met spinazie en gepofte tomaat.

Voor 4 personen:

Bereidingstijd -30 minuten

Wat heb je nodig?

* 450gram zeevruchten

* 200gram patentbloem

* 2 eieren

* 200gram cherrytomaatjes

* 300gram spinazie

* 2el olijfolie

* 15gram bladpeterselie

* 2 tenen knoflook

* zout en peper

19. MEXICAANSE FAJITA'S MET GARNALEN, PAPRIKA EN UI

We hebben nog nóóit fajita’s gemaakt. Hoog tijd dus om het eens uit te gaan proberen. Voor diegene die niet weet wat het is en het door elkaar haalt met burrito’s, enchilada’s en vergelijkbare Mexicaanse gerechten… . Een fajita is een tortilla met een vulling van groenten met vlees of vis die los wordt geserveerd. Je kunt ze dus beleggen zoals jij ze het lekkerst vindt! Wij maken ze vandaag met paprika, garnalen, ui en wat lekkere kruiden. Zo simpel, zo lekker!

Voor dit recept hebben we ook een frisse salade erbij gemaakt. De wraps kun je zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare (spelt)wraps gebruiken. Vooral handig als je wat haast hebt.

Voor 2 personen:

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 275 g gekookte gepelde garnalen

* 2 tl komijnpoeder

* 2 tl paprikapoeder

* 140 g speltmeel + wat extra om te bestuiven

* 1 rode ui

* 2 (gekleurde) paprika's

Enjoy!

20.HOLLANDSE GARNALENCOCKTAIL

Een echte Hollandse klassieker: de garnalen cocktail. Heel eenvoudig om te maken, en uiterst smaakvol! Ideaal als voorgerecht of voor 's avonds om iets lekkers te hebben. Er zijn vele varianten, maar ditmaal hebben we deze gemaakt, en die valt nooit tegen. Succes en geniet!


Voor 4 personen

Bereidingstijd +/- 10minuten

Wat heb je nodig?

* 125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche

* 100 ml halvanaise of mayonaise

* mespuntje paprikapoeder

* 2 eetl. tomatenketchup

* 2 eetl. whisky of cognac

* zout en versgemalen peper

* blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes

* 400 g Hollandse garnalen

* 1 citroen, in partjes.

21. KABELJAUWHAAS UIT DE AIRFRYER

Misschien heb je weleens een receptje voorbij zien komen. De vissticks uit de Airfryer.

Maar omdat we toch van vele de vraag kregen of we een recept ook konden uitschrijven, dus bij deze!

Aan de slag met de: Visstick uit de airfryer.

1* Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 2-2,5cm.

2* Verdeel over drie verschillende schalen het ei, de cornflakes en het bloem.

3* Klop het ei los, verkruimel de cornflakes en mix de bloem met een snufje zout.

4* Haal de kabeljauw eerst door de bloem, dan door het ei en dan de cornflakes.

5* Leg de vis vervolgens in het mandje van de Airfryer en bak de vissticks ongeveer 18 minuten op 160 graden.


Serveer de vissticks lekker met wat chilisaus, aardappeltjes en een salade.

Eet smakelijk!

22. ROODBAARSFILET OP KRUIDENCOUSCOUS

Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet. Meestal koop je de roodbaars als filet waar geen spoortje rood meer aan te ontdekken is. De schubben zijn namelijk erg hard en hebben stekels. Het visvlees is stevig, met een goede smaak. Wie deze soort nog nooit heeft gegeten, waar wacht je nog op! Je zult niet teleurgesteld worden.

Aan de slag met de: Roodbaarsfilet op kruidencouscous.

1* Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen.

2* Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)

3* Rooster de visfilets in een hete grillpan mooi bruin en net aan gaar, ca. 3 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop.

Tip: De roodbaarsfilet kan ook worden gegrild onder een hete ovengrill of op de barbecue.

23.BROCCOLIRIJST MET ZALM

Het laatste weekend hebben we weer een recept gekozen wat past in het plaatje van goed en lekker eten. En een verrassend simpel gerecht mag je dit zeker wel noemen!

Aan de slag met de: Zalm met broccolirijst.

1. Pers de limoen uit en meng het met de tereyakisaus. Hak de halve rode peper fijn en meng deze hier ook door. Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus.

2. Verhit een beetje olie in de pan. Leg de besmeerde zalm in de pan en bak deze 3 minuten aan elke kant. Bestrijk eventueel tijdens het bakken de zalm nog met extra saus.

3. Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water. Giet de rijst af en serveer deze op een bord met de zalm en garneer het geheel met sesamzaad, kiemen en wat ringetjes rode peper.

Eet smakelijk!


Tip: de zalm kun je ook marineren van te voren en een nachtje in de koelkast leggen. Zo krijg je een nog intensere smaak!

24. PASTASALADE MET GEROOKTE MEERVAL(FILET)

De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Nederland is gehaald. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Laatste zondag hebben we deze vis in combinatie gebruikt met pasta, prei en tomaatjes. Het is een makkelijk en simpel recept wat niet aan uw aandacht mag ontsnappen.

Aan de slag met de: Pastasalade met gerookte meerval(filet).

1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Druppel wat olijfolie extra vierge ervover.

2. Pel intussen de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd klein. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei op een middelhoog vuur zacht in circa 10 minuten.

3. Roer de crème fraîche met een scheutje water los en breng op smaak met zout en peper en olijfolie extra vierge. Pel de knoflook en pers erboven uit.

4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de gerookte meerval in smalle reepjes.

5. Meng alle ingrediënten door de pasta en schep de crème fraîche erdoor.

Tip: Ook erg lekker met verse basilicum of Italiaanse kruiden.

25.ZALMBONBON MET TARTAARSAUS

Menig topkok heeft ze weleens op zijn menu gezet, een zalmbonbon. En niet dat wij hobbykoks onszelf als chef-koks beschouwen, maar dit was echt onmeunig lekker!

Aan de slag met: zalmbonbon met tartaarsaus.

1. Bekleed 4koffiekopjes of timbaaltjes met vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Bekleed de kopjes met zalm.

2. meng de mayonaise met de crème fraiche, het citroensap, de helft van de sjalot, de peterselie, de bieslook, augurk en de kappertjes. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper. Schep in elk kopje een lepeltje tartaarsaus.

3. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de rest van de sjalot, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Houd een beetje salade apart voor de garnering. Verdeel de rest van de kruiden salade over de kopjes, druk licht aan en vouw de overhangende zalm erover.

4. ‘Stort’ de zalmbonbon op 4 borden en garneer met de apart gehouden salade. Serveer de rest van de tartaarsaus erbij.

Tip: lekker met ciabatta.

26. BROODJE TONIJNBURGER

Van het weekend hadden we niet zoveel zin in veel poespas te maken in de keuken. Een patatje met een burger was al wat we dachten nodig te hebben. Toch nog even kijken naar een leuk recept, en dat was een mooie vondst! De burger zelf bereiden is even wat meer werk dan alleen het afhalen, maar het is de (makkelijke) moeite waard geweest!

Aan de slag met: Broodje tonijnburger

1* Begin met het snipper van een halve rode ui. Laat de tonijn alvast uitlekken.

2* Doe de tonijn in een diepbord en breek hierboven het ei. Voeg de kruiden (zout, peper, peterselie) toe samen met de gesnipperde ui en wat paneermeel, net zoveel tot je er met je handen ‘stevige’ burgers van kunt vormen.

3* Doe een scheutje olie in een pan en bak de tonijnburgers ongeveer 3-4 minuten per kant.

4* Bak ondertussen de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5* Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Besprenkel de plakjes avocado eventueel nog met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Tip: Beleg de broodjes met een beetje veldsla, plakjes tomaat, de tonijnburgers en avocado. Eventueel kun je er nog lekker wat knoflooksaus overheen doen.

27. ZALM-VISSTICKS MET SPINAZIE.

-Zalm-, een veelzijdige vis. Dit is een klassieke combi met een twist! Krokante zelfgemaakte vissticks van zalm met kokos korstje, geserveerd met zoete aardappelfrieten en spinazie. Gelukkig hebben we dit recept gevonden. Zalig en je bent verzekerd van de nodige energie!

Aan de slag met: Zalm-vissticks met spinazie

1. Bak de zoete aardappelfrieten gaar in de oven (of frituur). Meng de kokosrasp met het paneermeel. Klop het ei los op een bord. Snijd de zalm in repen. Bestrooi ze met een snufje peper en zout.

2. Haal ze eerst door de bloem. Daarna door het ei en vervolgens door het kokos paneermeel mengsel. Herhaal deze laatste 2 stappen eventueel nogmaals voor een extra dik en krokant korstje.

3. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en bak de zalm vissticks goudbruin aan alle zijdes in ca. 10 tot 12 minuten. Draai ze voorzichtig om.

4. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper, zout en voeg de room toe. Serveer de zalm vissticks met de zoete aardappel frieten en de spinazie.

28. FORELPAKKETJE UIT DE OVEN.

Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Wellicht omdat mensen niet willen, maar eerder het bereiden zich moeilijker voorstellen dan het daadwerkelijk is. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kan je scoren. Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.

Aan de slag met: Forelpakketje uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie.

2. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keuken papier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in.

3. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel.

4.Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes ( in een ovenschaal ) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar.

Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!

Eet smakelijk!

29. ASPERGES MET ZALM EN BIESLOOKSAUS.

Voor de maand april, maand van de asperges! En wat is nu lekker bij asperges? Bingo, fijne zalm! Dus hierbij een beproefd recept wat het elk jaar goed doet in onze eigen keuken.

Aan de slag met: Asperges met zalm en bieslooksaus.

1. Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de krieltjes toe en bak deze krokant. Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af.

2. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen.

3. Doe de aspgerges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water.

4 .Schep ondertussen ongeveer een soeplepel van het kookvocht in een pannetje en voeg de creme fraiche toe en roer tot deze is opgenomen. Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel net aan de kook en voeg de maïzena opgelost in een paar druppel water toe en laat de saus indikken.

5. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Schep de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een stukje zalm omheen.

Serveer de asperges met zalm met de gebakken krieltjes en de bieslooksaus.

 
 

050-4095023

  • Facebook
  • Instagram

© De Visfuik.

© Shots by Stef