top of page

RECEPTEN

Op zoek naar een heerlijk recept met vis? Vind uw inspiratie hier!

1. Gegrilde tonijn met paprikasaus

2. Hollandse superbowl met haring

3. Zalm met spinazie en champignons in bladerdeeg.

4. Gegratineerde kabeljauw met akolei.

5. Makreel met witte bonen en bacon

6. Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel.

7. Zeebaars en papillotten met peterselie-botersaus.

8. Gevulde champignons met brado.

9. Zeebaarsfilet met mosterdglazuur.

10. Tong met korst van panko.

11. Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad.

12. Kabeljauw in tomatensaus

13. Kabeljauwhaasje in frisse en romige skyr-saus.

14. Garnalen met chorizo, chilipeper en peterselie.

15. Op de huid gebakken dorade met spaghetti en groenten

16. Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

17. Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus

18. Spaghetti fruit de mer met spinazie en gepofte tomaat

19. Mexicaanse fajita's met garnalen, paprika en ui

20. Hollandse garnalencocktail

21. Kabeljauwhaas uit de airfryer.

22. Roodbaarsfilet op kruidencouscous.

23.Broccolirijst met zalm.

24. Pastasalade met gerookte meerval(filet).

25. Zalmbonbon met tartaarsaus.

26. Broodje tonijnburger.

27.Zalm-vissticks met spinazie.

28. Forelpakketje uit de oven.

29. Asperges met zalm en bieslooksaus.

30. Vis in een marinade van zoete chili en sojasaus.

31. Russische zalmkrans.

32. Forel meuniere, gebakken aardappel met spekjes en kropsla.

33. Zalm uit de oven met zoete aardappel.

34. Gezonde tonijnsalade.

35. Pastasalade met garnalen.

36. Sushi Taco's.

37. Kabeljauw met zoete aardappel van de bakplaat.

38.Broccolirijst met Hollandse garnalen.

39. Pittige zeewolfsaté met Thaise kokossalade.

40. Poké bowl met gebakken zalm.

41. Healthy vis taco's met rainbow sla

42. Vrolijk broodje haring.

43. Gebakken Pangasius met mosterdsaus.

44. Gekruide schol met boontjes, aardappelen en ravigotesaus.

45. Dorade op een bedje van ratatouille. 

Scherm­afbeelding 2023-02-16 om 15.48.20.png

1. GEGRILDE TONIJN MET PAPRIKASAUS

Gisteren hadden we niet heel veel inspiratie voor een recept. Dus we hebben een gouden ouwe uit het boekje gehaald. En omdat deze telkens ons weer zeer goed bevalt, vinden we dat we dit rustig weer aan u mogen mededelen.

Dus bij deze. Geniet


1. Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.


2. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.

3. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer in tussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.

Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.


Tip:

Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon.

Vervang de oregano door gedroogde tijm.

116431102_3374696749218482_1843787170638

2. HOLLANDSE SUPERBOWL MET HARING

Een gerecht wat helemaal hip en in is tegenwoordig, zijn de poké bowls. En een heerlijke variant hierop is de Hollandse superbowl. Heerlijk!

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 15 minuten
Wat heb je nodig?
* 2 tl geroosterde sesamzaadjes
* 1 rode biet
* 1 bosui
* 4 haringen
* 300gr ramen noedels
* 2 el sojasaus 
* 8 radijsjes
* 1 vel sushi nori (zeewier)
* 175 gr sojabonen (edamame, koelvers of in blik)
* 1 wortel
* Wellicht gember en wasabi

NB: als u zeewier wilt halen bij ons in de winkel, is het wijs om dit van te voren te bestellen.
 

Schermafbeelding 2022-12-28 om 11.47.13.png

3. ZALM MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS IN BLADERDEEG

Als je iets langer de tijd hebt om jezelf iets lekkers te gunnen, probeer dit dan eens!

1. Laat de spinazie slinken in een pan en schap deze daarna in een zeef en laat dit goed uitlekken.

2. Bak de champignons met de bouillonblokjes in boter tot ze geen vocht meer hebben en pers er daarna wat knoflook over uit.


3. Rol de bladerdeeg uit en leg de helft van de spinazie in het midden van het bladerdeeg samen met de champignons.


4. Leg hierop de moten zalm en bestrooi deze eventueel met wat peper en zout.


5. Vouw het bovenste deel van het deeg strak over de zalm.


6. Druk met een vork de zijkanten goed dicht en bestrijk deze met het losgeklopte ei.


7. Schuif alles in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.

Geniet! 

Een titel toevoegen-5.jpg

4. GEGRATINEERDE KABELJAUW MET AIOLIE

Een lekker recept gemaakt met de welbekende kabeljauw!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 30 minuten

* 600 g kabeljauwfilet

* 4 ansjovisfilets

* 3 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries)

* 1 teentje knoflook

* 1 tl citroenrasp

* 1 el citroensap

* 6 el olijfolie

* 75 g oudbakken wit broodkruim

* 1 teentje knoflook

* 4 el mayonaise

* 2 el crème fraîche

* peper en zout

U kunt kabeljauw bij ons vers op het ijs vinden.

Wat we ook doen is kabeljauw vers en luchtdicht sealen en deze in de vriezer leggen. Makkelijk om (lang) te bewaren én lekker!

Een titel toevoegen-6.jpg

5. MAKREEL MET WITTE BONEN EN BACON

Diegene die het hebben geproefd, zijn er echt heel lyrisch over. Makreel met witte bonen en bacon. Hartstikke simpel om te maken en zo klaar!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/-15minuten

Wat heb je nodig?

* 4makreelfilets

* 100g bacon

* 2 teentjes knoflook, fijngehakt

* 1/2 tl chilivlokken

* 1 pot witte bonen (+/-750g)

* olijfolie

* peper en zout

NB: Natuurlijk haal je de makreelfilets bij de Visfuik. Maar de bacon is altijd het lekkerst bij onze lokale keurslager.

Eet smakelijk!

Schermafbeelding 2023-04-13 om 12.48.25.png

6. ROZE SALADE MET BIET, ROODLOF EN GESTOOMDE MAKREEL

Makreel. Het schoolvoorbeeld van goede en gezonde vis, want: vol goede vetten. En omdat deze vis van zichzelf zoveel smaak heeft, is makreel een vis die niet veel meer nodig heeft. Maar uiterst geschikt voor menig gerecht! Gerookt doet ie het goed op een broodje, in een sandwich of een salade. Of verwerk het in een pasta of ovenschotel. Stomen kun je deze vette zwemmer trouwens ook. Of barbecueën: lekker!

En dit gerecht is in al zijn eenvoud een ware verrijking voor de makreel!

1. Kook de ongekookte bieten ongeschild in ruim water met wat zout in een afgesloten pan gaar. Ontvel en snij in kleine blokjes.

2. Meng de appelblokjes door de bietjes en roer de zure room erdoor en wat van de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verdeel een paar rauwe roodlofblaadjes over de borden. Leg er wat van de bietensalade op en versier de borden met grove stukken makreel, kappertjes, dillen en (optioneel) shiso purple.

Tip: u kunt natuurlijk ook gewoon een zakje voorgekookte rode bieten kopen en die in blokjes snijden.

Een heerlijk gerecht met zeebaars-3.jpg

7. ZEEBAARS EN PAPILLOTTEN MET PETERSELIE-BOTERSAUS

Een supersimpel gerecht voor in de oven. Je kunt het gerecht in 1 pakketje maken of verdelen over 4 papillotten zodat iedereen er een op zijn bord krijgt. 

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 30min + 15min oven.
Wat heb je nodig?
* 800gr zeebaarsfilet
* 1 citroen
* 4 + 1 tenen knoflook
* 100gr zongedroogde tomaten
* 1 venkel
* 1 winterpeen
* 2 rode pepertjes
* 4 takjes tijm
* 1 sjalot
* 250gr boter
* 1 bosje peterselie
* 12 kerstomaatjes
* 50 ml olijfolie
* zout en peper
* aardappelpure, voor erbij.

Tip: Vervang eventueel de pepertjes voor de smaakvolle sambal van de Heeren van Pedis. Die is dan ook direct lekker om over de makreel te doen! Te vinden bij de conserven in de winkel

Snijd_de_voeten_uit_de_champignons_zonde

8. GEVULDE  CHAMPIGNONS MET BRADO

Ben jij al bekend met de traditionele Brado's? Een brado is een koud gerookte haring. Deze heerlijke haring variant is uitermate geschikt als een lekker hapje op welk moment dan ook. Wij hebben nu gekozen voor een warm gerecht met Brado, geschikt voor lunch of als hoofdgerecht!

Voor 2 personen
Bereidingstijd +/- 15minuten 
(Update: na wat terugkoppeling van onze klanten is dit eerder +/-30minuten)
* 200 g bradofilet (gerookte haring) ontveld en in blokjes
* 8 grote champignons
* 1 grote rode ui
* 2 teentjes knoflook
* 100 g boter
* 5 cl Corenwyn (optioneel)
* 2 dl room
* zwarte peper

Voor de vinaigrette:
* Verse peterselie
* 1 dl notenolie
* 5 cl witte wijnazijn
* 3 cl Corenwyn
* 3 g bruine basterdsuiker

Succes en eet smakelijk!

Scherm­afbeelding 2023-03-15 om 15.27.11.png

9. ZEEBAARSFILET MET MOSTERDGLAZUUR

Een oud recept vanuit het receptenboekje, maar wel een gerecht wat hier in ieder geval regelmatig terugkomt op tafel. Eenvoudig te maken en zeer smaakvol!

1. Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel.

2. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster.

3. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

Een titel toevoegen-9.jpg

10. TONG MET KORST VAN PANKO

Supersnel een supersmaakvolle sensatie op tafel. En absoluut niet moeilijk om te bereiden!

Voor 4 personen

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 sliptongen

* 8 el bloem

* 1 ei, losgeklopt met 1 el water

* 75 gram panko (Japans broodkruim)

* zonnebloemolie om min te bakken

* peper en zout

* andere smaakvolle ingrediënten die door de panko zouden kunnen.

NB: Een heerlijk gerecht om samen met een zoete aardappel vanuit de oven te serveren.

Geniet ervan!

Een titel toevoegen-10.jpg

11. GEROOSTERDE ROODBAARSFILET MET SESAMZAAD

Dit keer hebben we de roodbaars mee de keuken in genomen. Op zichzelf al een lekker smaakvolle vis. Maar met dit eenvoudig recept erbij, is het al helemaal een heerlijke maaltijd. 

Voor 4 personen:
Bereidingstijd +/- 30minuten
Wat heb je nodig?
* 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
* 2 eetlepel sojasaus
* 1 kleine rode ui
* 10 g bieslook
* 2 eetlepels oosterse chilisaus
* 2 el (roerbak) olie
* 1 volle eetlepel sesamzaadjes
Optioneel
* rijst 
* (blokjes)perzik
* paprika
* bosui ​

Een titel toevoegen-14.jpg

12. KABELJAUW IN TOMATENSAUS

Vis op tafel! Het is gezond en supermakkelijk om te maken. Dit keer hebben we ons gericht op dit pareltje van een recept. Neem deze kabeljauw in tomatensaus. Je hebt slechts één pan nodig. Het is een kwestie van lekkere dingen bij elkaar gooien, even wachten en klaar ben je. Met wat geroosterde aardappeltjes (of pasta) en een frisse salade heb je een prima maaltijd voor de dag.

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 25 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 moten kabeljauw (à 200 gr)

* 400 gr tomatenblokjes(uit blik) of saus

* 4 st. ansjovis

* 2 teentjes knoflook

* 1 ui

* 200 gr cherrytomaatjes

* 50 gr zwarte olijven zonder pit

* Takje verse oregano

* Takje verse tijm

* Peper en zout

* Olijfolie

Optioneel:

* Mozzarella

* Courgette

Een titel toevoegen-18.jpg

13. KABELJAUWHAASJE IN FRISSE EN ROMIGE SKYR-SAUS

Een heerlijke saus op basis van Skyr

We serveren het kabeljauwhaasje met een frisse en romige saus van skyr en specerijen. In het recept vind je bovendien een eenvoudige truc om het delicate kabeljauwhaasje extra glans mee te geven. Het oog wil tenslotte ook wat. Verder kun je je met de garnering helemaal uitleven. Het kabeljauwhaasje kun je vervolgens serveren met rijst, aardappelen of pasta. Wat jij lekker vindt!

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 40 minuten

Wat heb je nodig?

* 4 kabeljauwhaasjes

* 1 ui, fijn gesnipperd 

* 100ml witte wijn

* 150 ml room 

* 3 koffielepels kappertjes

* 1 takje tijm, geritst

* 1 laurierblad

* 5 eetlepels skyr

* 1 eetlepel roomboter

* peterselie

* zout en peper

​​

Een titel toevoegen.jpg

14. GARNALEN MET CHORIZO, CHILIPEPER EN PETERSELIE.

Phoe, dit snelle gerecht brengt je direct terug op vakantiebestemming. En dan hebben we het niet over wintersport.... Dit simpel, maar doch overheerlijke recept is een verrijking voor elke tafel. En ja, met chorizo . Vis en vlees kunnen namelijk in menig gerecht uitstekend gecombineerd worden.

Dit gerecht heb ik gemaakt met de sambal van de www.deheerenvanpedis.nl ipv chilivlokken, nog smaakvoller!

Succes! www.visfuik.nl

Voor 4 personen:

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 150 gr rauwe chorizo in plakjes van 1 cm

* 1 el extra vergine olijfolie

* 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

* 400 gram grote rauwe garnalen, gevlinderd

* 1 potje sambal van de Heeren van Pedis of 1tl chilivlokken

* 1 citroen, sap en rasp

* 2 el fijngehakte bladpeterselie

Optioneel:

* versgebakken brood

* 2 citroenen, gehalveerd en op de snijkanten gegrild

Een titel toevoegen-15 kopie 2.jpg

15. OP DE HUID GEBAKKEN DORADE MET SPAGHETTI EN GROENTEN

Dorade! Welbekend in menig keuken, maar toch in onze ogen wat onderschat. Deze vis heeft zoveel mogelijkheden om het tot een succesverhaal te maken aan de etenstafel. Dit gerecht heeft ons ieder geval een fijn moment van dineren gegeven.

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen

Bereidingstijd +/-20 minuten

* 4 doradefilets

* 1 winterwortel

* 1 courgette

* 2 el olijfolie

* 50 gram boter

* 50 gram bloem

* 200 gram melk

* scheutje room

* 2 el grove mosterd

* peper en zout

Een titel toevoegen-15.jpg

16.SPAGHETTI MET HOLLANDSE GARNALEN, VENKEL EN DILLE

De Hollandse garnaal. Dit bejubelde beestje is op meerdere manieren gebruiken. Wij hebben ditmaal een recept gekozen waarbij de garnaal echt zijn toegevoegde waarde kan doen gelden. En vooral met de Hollandse garnalen die bij ons in het schap liggen, is het echt zalig. Deze zijn in de Noordzee gevangen en worden direct verwerkt. Dus niet eerst ingevroren en buiten Europa gepeld om dan weer terug te mogen komen op Nederlandse bodem.

We zijn er echt enthousiast over!

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Voor 4 personen

* 200 g Hollandse garnalen

*350 g spagetti

* 1 sjalotje, gesnipperd

* 1 venkel

* Handje fijngesneden dille

* (Olijf)olie

17. Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus

17. OP DE HUID GEBAKKEN KABELJAUW MET ZACHTE BOTERSAUS

We hebben al vaker een recept met kabeljauw laten zien, en deze zal ook vast en zeker niet de laatste keer zijn. Kabeljauw is zo ontzettend makkelijk om allerlei gerechten mee te creëeren. Gezond en lekker! Dit keer Kabeljauw met botersaus, een fijn klassiek gerecht.

Voor 4 personen

Bereidingstijd -30minuten

Wat heb je nodig?

* 4 stukken kabeljauw met huid

* 300 gram sperziebonen

* Bloem

Voor de botersaus

* 2x20gram boter

* 20 gram bloem

* 250ml bouillon

* zout en peper

Voor de puree

* 500gram kruimige aardappelen

* boter

* 100ml melk

* nootmuskaat

* zout en peper

Een titel toevoegen-15 kopie.jpg

18. SPAGHETTI FRUIT DE MER MET SPINAZIE EN GEPOFTE TOMAAT

Fruits de mer begint merkbaar bij ons in populariteit te stijgen, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen eigenlijk voor onze spreekwoordelijke deur worden gevangen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat daarom de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden dus allemaal uit onze eigen Noordzee gevangen.

De variant die wij hebben geprobeerd is zeker eentje om te benoemen, fruit de mer met spinazie en gepofte tomaat.

Voor 4 personen:

Bereidingstijd -30 minuten

Wat heb je nodig?

* 450gram zeevruchten

* 200gram patentbloem

* 2 eieren

* 200gram cherrytomaatjes

* 300gram spinazie

* 2el olijfolie

* 15gram bladpeterselie

* 2 tenen knoflook

* zout en peper

fajita's.jpg

19. MEXICAANSE FAJITA'S MET GARNALEN, PAPRIKA EN UI

We hebben nog nóóit fajita’s gemaakt. Hoog tijd dus om het eens uit te gaan proberen. Voor diegene die niet weet wat het is en het door elkaar haalt met burrito’s, enchilada’s en vergelijkbare Mexicaanse gerechten… . Een fajita is een tortilla met een vulling van groenten met vlees of vis die los wordt geserveerd. Je kunt ze dus beleggen zoals jij ze het lekkerst vindt! Wij maken ze vandaag met paprika, garnalen, ui en wat lekkere kruiden. Zo simpel, zo lekker!

Voor dit recept hebben we ook een frisse salade erbij gemaakt. De wraps kun je zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare (spelt)wraps gebruiken. Vooral handig als je wat haast hebt.

Voor 2 personen:

Bereidingstijd +/- 15 minuten

Wat heb je nodig?

* 275 g gekookte gepelde garnalen

* 2 tl komijnpoeder

* 2 tl paprikapoeder

* 140 g speltmeel + wat extra om te bestuiven

* 1 rode ui

* 2 (gekleurde) paprika's

Enjoy!

Een titel toevoegen-3.jpg

20.HOLLANDSE GARNALENCOCKTAIL

Een echte Hollandse klassieker: de garnalen cocktail. Heel eenvoudig om te maken, en uiterst smaakvol! Ideaal als voorgerecht of voor 's avonds om iets lekkers te hebben. Er zijn vele varianten, maar ditmaal hebben we deze gemaakt, en die valt nooit tegen. Succes en geniet!


Voor 4 personen

Bereidingstijd +/- 10minuten

Wat heb je nodig?

* 125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche

* 100 ml halvanaise of mayonaise

* mespuntje paprikapoeder

* 2 eetl. tomatenketchup

* 2 eetl. whisky of cognac

* zout en versgemalen peper

* blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes

* 400 g Hollandse garnalen

* 1 citroen, in partjes.

Schermafbeelding 2021-01-27 om 12.22.35.

21. KABELJAUWHAAS UIT DE AIRFRYER

Misschien heb je weleens een receptje voorbij zien komen. De vissticks uit de Airfryer.

Maar omdat we toch van vele de vraag kregen of we een recept ook konden uitschrijven, dus bij deze!

Aan de slag met de: Visstick uit de airfryer.

1* Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 2-2,5cm.

2* Verdeel over drie verschillende schalen het ei, de cornflakes en het bloem.

3* Klop het ei los, verkruimel de cornflakes en mix de bloem met een snufje zout.

4* Haal de kabeljauw eerst door de bloem, dan door het ei en dan de cornflakes.

5* Leg de vis vervolgens in het mandje van de Airfryer en bak de vissticks ongeveer 18 minuten op 160 graden.


Serveer de vissticks lekker met wat chilisaus, aardappeltjes en een salade.

Eet smakelijk!

Schermafbeelding 2021-02-01 om 11.59.16.

22. ROODBAARSFILET OP KRUIDENCOUSCOUS

Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet. Meestal koop je de roodbaars als filet waar geen spoortje rood meer aan te ontdekken is. De schubben zijn namelijk erg hard en hebben stekels. Het visvlees is stevig, met een goede smaak. Wie deze soort nog nooit heeft gegeten, waar wacht je nog op! Je zult niet teleurgesteld worden.

Aan de slag met de: Roodbaarsfilet op kruidencouscous.

1* Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen.

2* Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)

3* Rooster de visfilets in een hete grillpan mooi bruin en net aan gaar, ca. 3 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop.

Tip: De roodbaarsfilet kan ook worden gegrild onder een hete ovengrill of op de barbecue.

zalm broccoli.jpg

23.BROCCOLIRIJST MET ZALM

Het laatste weekend hebben we weer een recept gekozen wat past in het plaatje van goed en lekker eten. En een verrassend simpel gerecht mag je dit zeker wel noemen!

Aan de slag met de: Zalm met broccolirijst.

1. Pers de limoen uit en meng het met de tereyakisaus. Hak de halve rode peper fijn en meng deze hier ook door. Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus.

2. Verhit een beetje olie in de pan. Leg de besmeerde zalm in de pan en bak deze 3 minuten aan elke kant. Bestrijk eventueel tijdens het bakken de zalm nog met extra saus.

3. Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water. Giet de rijst af en serveer deze op een bord met de zalm en garneer het geheel met sesamzaad, kiemen en wat ringetjes rode peper.

Eet smakelijk!


Tip: de zalm kun je ook marineren van te voren en een nachtje in de koelkast leggen. Zo krijg je een nog intensere smaak!

Schermafbeelding 2021-02-15 om 13.28.08.

24. PASTASALADE MET GEROOKTE MEERVAL(FILET)

De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Nederland is gehaald. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Laatste zondag hebben we deze vis in combinatie gebruikt met pasta, prei en tomaatjes. Het is een makkelijk en simpel recept wat niet aan uw aandacht mag ontsnappen.

Aan de slag met de: Pastasalade met gerookte meerval(filet).

1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Druppel wat olijfolie extra vierge ervover.

2. Pel intussen de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd klein. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei op een middelhoog vuur zacht in circa 10 minuten.

3. Roer de crème fraîche met een scheutje water los en breng op smaak met zout en peper en olijfolie extra vierge. Pel de knoflook en pers erboven uit.

4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de gerookte meerval in smalle reepjes.

5. Meng alle ingrediënten door de pasta en schep de crème fraîche erdoor.

Tip: Ook erg lekker met verse basilicum of Italiaanse kruiden.

Schermafbeelding 2021-02-22 om 14.36.15.

25.ZALMBONBON MET TARTAARSAUS

Menig topkok heeft ze weleens op zijn menu gezet, een zalmbonbon. En niet dat wij hobbykoks onszelf als chef-koks beschouwen, maar dit was echt onmeunig lekker!

Aan de slag met: zalmbonbon met tartaarsaus.

1. Bekleed 4koffiekopjes of timbaaltjes met vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Bekleed de kopjes met zalm.

2. meng de mayonaise met de crème fraiche, het citroensap, de helft van de sjalot, de peterselie, de bieslook, augurk en de kappertjes. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper. Schep in elk kopje een lepeltje tartaarsaus.

3. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de rest van de sjalot, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Houd een beetje salade apart voor de garnering. Verdeel de rest van de kruiden salade over de kopjes, druk licht aan en vouw de overhangende zalm erover.

4. ‘Stort’ de zalmbonbon op 4 borden en garneer met de apart gehouden salade. Serveer de rest van de tartaarsaus erbij.

Tip: lekker met ciabatta.

Schermafbeelding 2021-03-01 om 11.29.47.

26. BROODJE TONIJNBURGER

Van het weekend hadden we niet zoveel zin in veel poespas te maken in de keuken. Een patatje met een burger was al wat we dachten nodig te hebben. Toch nog even kijken naar een leuk recept, en dat was een mooie vondst! De burger zelf bereiden is even wat meer werk dan alleen het afhalen, maar het is de (makkelijke) moeite waard geweest!

Aan de slag met: Broodje tonijnburger

1* Begin met het snipper van een halve rode ui. Laat de tonijn alvast uitlekken.

2* Doe de tonijn in een diepbord en breek hierboven het ei. Voeg de kruiden (zout, peper, peterselie) toe samen met de gesnipperde ui en wat paneermeel, net zoveel tot je er met je handen ‘stevige’ burgers van kunt vormen.

3* Doe een scheutje olie in een pan en bak de tonijnburgers ongeveer 3-4 minuten per kant.

4* Bak ondertussen de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5* Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Besprenkel de plakjes avocado eventueel nog met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Tip: Beleg de broodjes met een beetje veldsla, plakjes tomaat, de tonijnburgers en avocado. Eventueel kun je er nog lekker wat knoflooksaus overheen doen.

Schermafbeelding 2021-03-11 om 11.08.28.

27. ZALM-VISSTICKS MET SPINAZIE.

-Zalm-, een veelzijdige vis. Dit is een klassieke combi met een twist! Krokante zelfgemaakte vissticks van zalm met kokos korstje, geserveerd met zoete aardappelfrieten en spinazie. Gelukkig hebben we dit recept gevonden. Zalig en je bent verzekerd van de nodige energie!

Aan de slag met: Zalm-vissticks met spinazie

1. Bak de zoete aardappelfrieten gaar in de oven (of frituur). Meng de kokosrasp met het paneermeel. Klop het ei los op een bord. Snijd de zalm in repen. Bestrooi ze met een snufje peper en zout.

2. Haal ze eerst door de bloem. Daarna door het ei en vervolgens door het kokos paneermeel mengsel. Herhaal deze laatste 2 stappen eventueel nogmaals voor een extra dik en krokant korstje.

3. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en bak de zalm vissticks goudbruin aan alle zijdes in ca. 10 tot 12 minuten. Draai ze voorzichtig om.

4. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper, zout en voeg de room toe. Serveer de zalm vissticks met de zoete aardappel frieten en de spinazie.

Schermafbeelding 2021-03-22 om 12.33.35.

28. FORELPAKKETJE UIT DE OVEN.

Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Wellicht omdat mensen niet willen, maar eerder het bereiden zich moeilijker voorstellen dan het daadwerkelijk is. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kan je scoren. Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.

Aan de slag met: Forelpakketje uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie.

2. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keuken papier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in.

3. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel.

4.Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes ( in een ovenschaal ) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar.

Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!

Eet smakelijk!

Schermafbeelding 2021-03-29 om 12.35.27.

29. ASPERGES MET ZALM EN BIESLOOKSAUS.

Voor de maand april, maand van de asperges! En wat is nu lekker bij asperges? Bingo, fijne zalm! Dus hierbij een beproefd recept wat het elk jaar goed doet in onze eigen keuken.

Aan de slag met: Asperges met zalm en bieslooksaus.

1. Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de krieltjes toe en bak deze krokant. Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af.

2. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen.

3. Doe de aspgerges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water.

4 .Schep ondertussen ongeveer een soeplepel van het kookvocht in een pannetje en voeg de creme fraiche toe en roer tot deze is opgenomen. Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel net aan de kook en voeg de maïzena opgelost in een paar druppel water toe en laat de saus indikken.

5. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Schep de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een stukje zalm omheen.

Serveer de asperges met zalm met de gebakken krieltjes en de bieslooksaus.

Schermafbeelding 2021-04-12 om 13.58.02.

30. VIS IN EEN MARINADE VAN ZOETE CHILI EN SOJASAUS.

Laatste zondag hebben we toch samen een moment gekregen dat na alle kaasjes, suikerbrood, paté, chips, nootjes, wijntjes, chocola etc etc etc, dat we ons even weer in balans moesten brengen. Na een kleine zoektocht hebben we iets gevonden wat aan die criteria voldoet.

Dit visrecept is gezond, simpel en snel klaar. De belangrijkste smaakmakers zijn sojasaus en zoete chili in combinatie met rijst en gestoomde groenten.

Aan de slag met: Vis in een marinade van zoete chili en sojasaus.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2. Doe de vis in een ovenschaal. Meng de sojasaus met de chilisaus en de knoflook en verdeel over de vis. Bak de vis, afhankelijk van de dikte, in 6-8 minuten gaar in de oven.

3. Leg de vis op de rijst, verdeel het vrijgekomen braadsap over het gerecht en serveer met de peulen en asperges.

Notities

Hier is gekozen voor (groene)asperges, maar je kunt natuurlijk ook wat anders hiervoor kiezen. Even een fijne flespompoen halen bij de groenteboer, en die lekker maken is ook een aanrader!

Schermafbeelding 2021-04-21 om 13.48.12.

31. RUSSISCHE ZALMKRANS

Normaal zoeken we een recept wat onder de noemer van: -snel, simpel en lekker- valt. Deze keer toch iets waarvoor je even de tijd moet nemen. Maar het resultaat? Zaaaalig, en een ware traktatie. Als je dit voor je gasten op tafel zet, dan zul je ongetwijfeld waterige monden hebben.

Aan de slag met: Russische zalmkrans.

1. -Deeg-

Meng de melk, gist, bloem en zout met de hand of in de mixer. Voeg de boter toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt circa 30 min rijzen.

2. -Vulling-

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en bak de ui, knoflook en de kurkuma circa 2 minuten.

Voeg de rijst toe en bak nog circa 1 minuut. Blus af met de wijn en het water en voeg de laurierblaadjes toe.

3. Leg de zalmfilet op de rijst en bestrooi met een beetje zout. Laat de rijst en de zalm met de deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes garen. Laten het geheel afkoelen. Verdeel de zalm in stukjes.

4. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook ondertussen de eieren voor circa 8 minuten. Spoel onder koud water, pel de eieren en snijd in partjes.

5. Kook de spinazie circa 1-2 minuten. Laat goed uitlekken en dep de spinazie droog met keukenpapier.

6. -Opbouw krans-

Halveer het deeg en rol beide helften uit tot twee gelijke cirkels. Zet het ovenschaaltje in het midden van een deegcirkel. Verdeel hierlangs de rijst, zalm, spinazie en de parten ei. Bestrooi met peper en zout. Verwijder het schaaltje en leg de tweede deegcirkel erop. Zet het schaaltje weer in het midden en druk goed aan.

7. Snijd het overtollige deeg bij de randen weg en druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met eistrijksel. Maak van het overgebleven deeg decoraties voor op de krans. Bestrijk de decoraties ook met eistrijksel.

8. Bestrooi met het sesamzaad en het zeezout. Bak de krans in de oven in circa 30 minuten gaar.

Schermafbeelding 2021-04-28 om 12.23.41.

32. FOREL MEUNIERE, GEBAKKEN AARDAPPEL  MET SPEKJES EN KROPSLA.

Een gebakken forel ‘op de wijze van de molenaar’ betekent dat je de vis eerst door bloem haalt en hem dan bakt in boter. Maak er lekker krokant gebakken aardappelen met spekjes bij, kropsla en een botersaus met kappertjes.

Eenvoudige maar lekkere dagelijkse kost!

Aan de slag met: Forel meuniere, gebakken aardappels en kropsla:

1. Kook de aardappelen zonder ze te schillen in gezouten water (400gr zout) gaar.

2. Maak de forellen schoon. Zorg dat de ingewanden verwijderd zijn (dit doen wij wel voor je) en knip de vinnen weg met een schaar.

3. Meng 1,5el bloem met een snuif zout en peper. Haal de forellen door de bloem.

4. Meng de 1/2el mosterd met 2el natuurazijn, 2el slaolie en een scheutje lauw water tot een mayonaise-achtige saus.

5. Snijd 200gr spek in reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter.

6. Smelt een klont boter in een tweede pan. Bak de forellen ongeveer 5 minuten aan elke kant.

7. Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Haal het spek uit de pan en bak de aardappelen in de vetstof die nog in de pan zit.

8. Was de kropsla en laat hem uitlekken in een vergiet.

Meng de kropsla met de gesnipperde sjalotten. Doe de dressing over de salade en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Doe er een beetje van de gesnipperde peterselie bij.

9.Haal de vis uit de pan en giet de boter weg. Maak de pan schoon met een beetje keukenpapier, maar was ze niet af. Smelt een verse klont boter in de pan en laat een beetje kleuren (beurre noisette). Doe er de kappertjes bij en het sap van de citroen. Voeg er ten slotte de gesnipperde peterselie aan toe en kruid met peper en zout.

Serveer de forel met de gebakken aardappelen, de kropsla en de botersaus.

Schermafbeelding 2021-05-10 om 12.28.48.

33. ZALM UIT DE OVEN MET ZOETE AARDAPPEL.

Denk niet te moeilijk! Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. En het is al met al een smakelijk recept!

Aan de slag met: Zalm uit de oven met zoete aardappel.

1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca 2 a 3 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten.

2. Doe de tomaatjes, asperge tips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout.

3. Bestrooi de zalm met wat Lemon pepper. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.

4. Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm er tussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200 graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.


Super lekker en zooooo simpel!

Schermafbeelding 2021-05-10 om 14.36.38.

34. GEZONDE TONIJNSALADE

Jaaaa! Kijk nou eens naar dit overheerlijk receptuur. En er kan bij gezegd worden, dat dit zeker een aanrader is!

Aan de slag met: Gezonde Tonijnsalade

1. Snijd de rode ui en augurk heel fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom.

2. Voeg de augurk en ui toe en schep door elkaar. Voeg de mosterd, citroensap, Griekse yoghurt toe en breng het mengsel op smaak met tabasco, peper en zout.

3. Bewaar de tonijnsalade afgesloten in de koelkast. Lekker voor op brood of op een dikke cracker.

Schermafbeelding 2021-05-10 om 14.37.41.

35. PASTASALADE MET GARNALEN

Pastasalade met garnalen, is in alle eenvoud een gerecht waar je op vele manieren je eigen draai aan kunt geven!

 

Aan de slag met: Pastasalade met garnalen

1. Kook de pasta gaar met een snufje zout en spoel daarna af met koud water.

2. Bak de knoflook 2 minuutjes in een pan met olie. Voeg de garnalen en bak 3 minuutjes mee.

3. Halveer de tomaatjes en schep door de garnalen en knoflook.

 4. Zet het vuur uit en meng de fusili pasta erdoor samen met de rode pesto. Meng ook de sla door de pasta. Serveer de salade lauwwarm of koud en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten. 

 Tip: voeg een beetje smaakvolle sambal toe van de Heeren van Pedis samen met de rode pesto voor een licht pittig smaak.

Schermafbeelding 2021-05-10 om 14.32.17.png

36. SUSHI TACO'S

Sushi en taco's. 1+1=2, dus dit worden sushi taco's! We kunnen alleen maar zeggen over dit gerecht, gun jezelf dit! En bovendien een leuk gerecht om te maken. Een lekker bijpassende wijn erbij, dan staat er een gezellig en heerlijk maal op tafel!

Aan de slag met: Sushi taco's

1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze door elkaar.

2. Snijd de sushi(of zalm) in kleine blokjes en schep door de marinade. Laat zolang in de koelkast staan.

3. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking.

4. Snijd de komkommer en avocado in hele kleine blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Meng vervolgens de ingrediënten voor de wasabi-mayonaise door elkaar.

5. Leg de taco’s in een schaal en vul ze met de sushirijst, gemarineerde tonijn(of zalm), zeewiersalade, avocado, komkommer en radijs. Verdeel wat van de wasabi mayonaise er over of serveer deze apart.


Tip: serveer de sushi taco’s direct, anders worden ze zacht. Je kunt wel alles apart voorbereiden. Vervang de tonijn ook eens door zalm.

Wilt u zeewier(wakame)? Laat dit tijdig aan ons weten ivm beperkte houdbaarheid.

241010652_4529095330445279_7498934219047805597_n.jpg

37. KABELJAUW MET ZOETE AARDAPPEL VAN DE BAKPLAAT.

Soms zoeken we inspiratie op andere site's of boeken. Deze keer wel met de gedachte dat we een gerecht op tafel wouden dat ons zeker niet nog volslanker zou maken, maar wel lekker in de smaak zou vallen. Zo zijn we op dit recept uitgekomen. Een smaakvolle maaltijd vol energie wat niet zwaar op de maag ligt!

Aan de slag met: Kabeljauw met zoete aardappel van de bakplaat.
1. Snij de zoete aardappelen, paprika en lente‑ui in stukjes. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng alles met olijfolie, bestrooi met peper en zout en verdeel over een diepe bakplaat. Laat ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C voorgaren. Schep regelmatig door.
2. Hak de peterselie, knoflook, kappertjes en ansjovisfilets. Kneus het venkelzaad grof. Meng alles met de pijnboompitjes en 1 koffielepel citroenschil.
3. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties. Besprenkel elke portie met citroensap, bestrooi met peper en zout en leg er wat van het kruidenmengsel op.
4. Schenk de groentebouillon bij de voorgegaarde groenten, leg de vis op de groenten en laat nog 10-15 minuten in de oven garen. Schep de groenten met kookvocht en vis op borden.

Schermafbeelding 2021-11-22 om 13.36.19.png

38.BROCCOLIRIJST MET HOLLANDSE GARNALEN

We hebben weer iets leuks gevonden! Snel en makkelijk te maken. Koohydraatarm en fris, ideaal als een lichtere maaltijd of lunch. Ook wanneer afgekoeld nog zeer smakelijk, dus ideaal nog voor de volgende dag.

Aan de slag met: Broccolirijst met Hollandse garnalen.

1.Snipper de stronk van een broccoli in kleine stukjes ter groote van een doperwt.

2.Kook de broccolirijst in ruim water gaar. Giet af en laat uitlekken.

3.Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en ansjovis tot de ansjovis gesmolten is en de ui glazig is.

4. Voeg de broccolirijst en doperwten toe aan het uienmengsel en roerbak nog een paar minuten op hoog vuur.

5.Maak ondertussen een dressing van twee eetlepels citroensap, drie eetlepels olijfolie, dille, peper en zout. Meng de dressing door de broccolirijst en serveer met Hollandse garnalen.


Ps: houd u niet van ansjovis? Vervang deze dan door een blikje tonijn.

Schermafbeelding 2022-01-25 om 11.49.16.png

39. PITTIGE ZEEWOLFSATÉ MET THAISE KOKOSSALADE.

Aaaaanrader!
De combinatie van pittige vis met de frisse, zoete kokossalade maakt dit gerecht tot een gouden combinatie. 


Bereiding:
1. Halveer de plakjes spek. Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een ½ plakje spek. Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes.

2. Snijd de lente-uitjes in reepjes en ak de knoflook fijn.

3. Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten even laten uitlekken en afkoelen.

4. Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen.

5. Rooster de vissaté's gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.

Tip! Geen zeewolf? Zalm kan ook!

Schermafbeelding 2022-02-01 om 10.31.24.png

40. POKÉ BOWL MET GEBAKKEN ZALM.

Soms krijgen we een recept in onze schoot geworpen door een van onze klanten. Die wees ons specifiek naar een poké bowl met zalm. Een heerlijk recept op eefkooktzo.nl . We hoefden geen 2x te kijken om dit recept te gaan maken. Net even weer wat anders en óóów zo lekker!

Bereiding:

1.Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.


2. Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.


3. Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de marinade van de zalm door elkaar en verdeel je dit over de zalm. Laat de zalm bij voorkeur minimaal een half uur marineren.


4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bak de zalmfilets in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.


5.Als de sushi rijst afgekoeld is en de zalm gaar, gaan we de poké bowls opmaken.


6. Snij de avocado in dunne plakken en de mango in blokjes.


7. Verdeel de sushi rijst over 2 kommen evenals de mango blokjes, avocado en edamame. Je kunt de zalm er in zijn geheel heel opleggen of met een vork in stukjes "snijden".


8. Garneer naar smaak met tuinkers en sesamzaadjes.

Schermafbeelding 2022-02-24 om 16.20.18.png

41. HEALTHY VIS TACO'S MET RAINBOW SLA

Even wat anders dan anders, gezond en smaakvol. Dat was de zoekopdracht die we deden naar een nieuw recept. Zo gezegt, zo gedaan. Healthy vistaco's met sla.....klonk simpel genoeg. Het recept doet voorkomen dat het veel werk is, maar dat viel reuze mee. Alles bij elkaar gezocht, even gezellig kokkerellen en heeeeeerlijk!

Dit gaan wij in ieder geval vaker maken.

Bereiding:

1. Maak de avocado-yoghurtsaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of blender te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met extra zout, peper en limoensap en voeg indien de saus te heet is wat extra yoghurt toe. Dek af en zet in de koelkast.


2. Maak de rainbow slaw. Meng de kool, wortel en bosui. Voeg olie toe en breng op smaak met zout en peper en limoensap. Kneed de groenten een beetje. Wacht nog even met het toevoegen van de koriander. Zet de rainbow slaw apart tot gebruik.

3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Pak een grote kom of bak voeg daar de bloem, kruiden, specerijen, zout en peper aan toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Bedek de vis met het gekruide bloemmengsel.

4. Wanneer de olie heet is, klop je de overtollige bloem van de vis en bak je de filets in 2-3 minuten aan elke kant gaar. Verwarm ondertussen je tortilla’s in een droge pan of magnetron.

5. Wanneer de vis gaar is en een mooi bruin kruidenkorstje heeft draai je het vuur uit. Leg de filets op een snijplank, laat iets afkoelen en trek de vis met twee vorken uit elkaar, zodat je grote stukken krijgt.

6. Bouw de taco’s! Roer de koriander door de rainbow slaw. Snijd de andere helft van de avocado in partjes.

Pak een tortilla en leg ‘m in je handpalm. Vouw je hand een beetje dicht zodat de tortilla zich tot een schelp vormt die gevuld kan worden. Vul de tortilla eerst met een handje rainbow slaw en leg daarop een paar stukken vis. Leg er één of twee stukken avocado op en leg de taco op een groot bord of plank.


7. Om te voorkomen dat je taco weer helemaal open gaat zet je de volgende tortilla tegen één kant de eerste volle taco aan. Wanneer je die gevuld hebt leg je daar weer een tortilla tegen aan. Op deze manier blijven de taco’s gevouwen staan- alleen de twee buitenste taco’s zijn half open.


8. Wanneer je al je vis taco’s hebt samengesteld besprenkel je ze royaal met de avocado-yoghurt saus en bestrooi je ze nog met wat extra blaadjes koriander.

Eet smakelijk!

Schermafbeelding 2022-06-01 om 13.24.33.png

42. VROLIJK BROODJE HARING

Je zou denken dat kinderen niet dol zijn op haring. Maar niets is minder waar: als je kids een harinkje laat proeven, geeft ruim 80 procent aan het vaker te willen proberen. Maak het gerecht aantrekkelijker en lekkerder voor ze (en jezelf). Serveer dit broodje haring met lekker frietjes uit de oven en voila! Een heerlijk gerecht wat ook nog eens gezond is! Dubbele winst toch?

Bereiding:

1. Marineer de uienringen 1-2 uur in een schaaltje met azijn tot ze mooi roze en zacht zijn. Laat daarna in een zeef uitlekken.

2. Bestrijk de broodjes royaal met de kerriesaus en leg elke onderkant op een bord. Verdeel de veldsla en wortelreepjes erover en maak hierop een bergje van komkommer. Leg de repen haring op de komkommer.

3. Schep er nog een lepeltje kerriesaus op en verdeel de uiringen erover. Zet de bovenkant van de broodje erop.

Lekker met ovenfrieten en geef de rest van de kerriesaus erbij om te dippen.

Geniet!

Schermafbeelding 2022-11-10 om 11.13.37.png

43. GEBAKKEN PANGASIUS MET MOSTERDSAUS.

De pangasius, de ene kan er geen genoeg van krijgen en de ander wil er niks van weten. Maar wellicht kan dit recept alle partijen zover krijgen om toch eens dit klaar te gaan maken.

1. Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

2. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder.

3. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.


Tip: In plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.

Eet smakelijk!

Schermafbeelding 2022-12-01 om 10.35.59.png

44. GEKRUIDE SCHOL MET BOONTJES, AARDAPPELEN EN RAVIGOTESAUS.

Soms lopen wij er ook gewoon tegenaan met de vraag,"wat eten wij vanavond?" En dan gaan we op speurtocht met wat we in huis hebben liggen. Gelukkig genoeg gevonden. En dat samen met een oud recept wat we nog aan het prikbord hadden hangen konden we wat lekkers en gezond samen te stellen. En het is dusdanig goed bevallen dat we het recept met u delen!

1. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd door de helft. Snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de aardappelen met de helft van de roomboter, roer door en breng op smaak met peper en zout.

3. Schenk ondertussen een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken. Giet af en meng de sperziebonen met ½ el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

4. Dep ondertussen de schol(filet) droog en bestrooi met 1 tl paprikapoeder per persoon.

5. Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en bak de schol 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de schol en ravigotesaus.

Tip: Haal een hele schol ipv filet, meer smaak en meer vis! Het uiteindelijk fileren is heel eenvoudig bij een schol.

Eet smakelijk!! 

Schermafbeelding 2022-12-08 om 13.49.25.png

45. DORADE OP EEN BEDJE VAN RATATOUILLE.  

Dorade, ook wel bekend als zeebrasem is een vis die vaak op het menu kan staan. De goed vertegenwoordigde populatie maakt het een ideale vis om met enige regelmaat terug te laten komen op het menu. Een vis met een stevige en volle smaak wat uitstekend geschikt is voor menig recept!


1.Verwarm de oven voor op 180C


2.Snijd de stukken courgette, aubergine en tomaten in gelijke stukken. Snijd de ui door de helft, en dan in vieren en haal de ui los, zodat er "rokken" ontstaan. Hak de teentjes knoflook fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten voor 5 minuten.


3. Doe dit in een ovenschaal met wat peper en zout naar smaak.Hak de oregano fijn en schep 2el hiervan door de groenten.

4. Bestrooi de doradefilets aan beide zijden peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.

5.Schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Stoof de dorade met de ratatouille in ongeveer 8 minuten klaar.

Recepten en tips: Functies
Recepten en tips: RestaurantsMenus
bottom of page